Mange ved nok ikke hvad en mønsterkonstruktør er og hvad vi laver, men vi er en vigtig brik i tilblivelsen af stort set alt tøj, der bliver produceret – uanset om det er inden for børnetøj eller voksentøj.

Kort fortalt, så er mønsterkonstruktøren den person, der sørger for pasformen bliver korrekt til tøjet, der skal fremstilles. Dette involverer at lave mønstre, måle og tilrette alle de forskellige dele af tøjet, så det passer sammen og sidder godt på kroppen.

Det er også mønsterkonstruktøren som laver gradueringer så tøjet passer til alle størrelser lige fra x-small til x-large. Det er nemlig ikke sådan, at man bare kan forlænge alle mål ligeligt op gennem størrelserne – nogle mål skal springe mere andre.

Som mønsterkonstruktør arbejder jeg tæt sammen med designeren for at sikre, at mønstrene passer til de ønskede designs og jeg arbejder også sammen med produktionsmedarbejderen for at sikre, at det er de rigtige kvaliteter der benyttes.

Der er udviklet en del programmer til mønsterkonstruktion. To af dem hedder Gerber og Clo – disse gør det muligt for mig som mønsterkonstruktør at lave mønstre elektronisk og arbejde med dem i 3D. Jeg er uddannet skrædder, så jeg kan også lave mønstre i hånden, men det går bare langt hurtigere at benytte de programmerne som er specielt udviklet til mønsterkonstruktion.

Se hvad jeg kan hjælpe jer med. Har du brug for mere viden om mønsterkonstruktør og hvordan jeg kan hjælpe jer, så tøv ikke med at kontakte mig.